Yhden äitin turinoita

Lapsiperheen arkea aatteenpunaisten lasien läpi.

maanantaina, elokuuta 28, 2006

Veeti 9kk

Onpas tuosta pojasta tullut vanha. Ihan tässä mietityttää, että mihin kummaan nuo kuukaudet on mennyt. Ihan vastahan tuo syntyi. Ihan käsittämätöntä, että nyt ollaan jo lähempänä vuoden ikää kun puolen vuoden. Joka sekin olisi jo paljon.

Tässä kohtaa meillä ei olekaan neuvolaa. Ihan outoa, kun on vähintään kuukauden välein käynyt neuvolassa jo puolitoista vuotta, ja nyt yhtäkiiä enää sitten ei. Ja olihan siinä loppuraskaudesta vielä enemmänkin kuukaudessa niitä neuvolakäyntejä, ja Veetin ensimmäisinä elinkuukausina. Mutta nyt olemme käyneet viimeksi kun Veeti oli 8kk ja sitä ennen puolivuotiaana, ja seuraavan kerran mennään vasta kuukauden päästä. Kaikissa kunnissa ei tosin ole tuota 10kk neuvolaakaan, vaan suoraan menee sinne yhden vuoden käyntiin, mutta silti. Ihan outoa, nytkö pitäisi taas tulla toimeen ilman jatkuvaa neuvolassa ravaamista. On se melkosta...

Kuvassa Veeti on mummun ja valtiovarainministeri Heinäluoman kanssa Eurajoen torilla. Veeti puhui Eerolle, että kovin vähällä opintotuella meinaa äitin pärjäävän, ja johan luki seuraavana päivänä lehdessä, että ateriakorvauksiin tulee korotus. Ei ollut siis ihan turha reissu.

Tunnisteet: