Yhden äitin turinoita

Lapsiperheen arkea aatteenpunaisten lasien läpi.

perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Jopas alan valitsin

Onpas onpas, paljon huomattavaa kun valmistun ja työelämään siirryn. Olen nyt siis menossa sellaisen työpaikkaan, että puhelinnumerot pitää laittaa salaiseksi. Jos olisin turvakotipuolella, pitäisi minun laittaa vielä auton rekisteritiedotkin salaisiksi, kun iltavuorossa auto seisoo siinä pihassa. Nyt kun oikein koitan ajatella, mitä muuta pitää huomata, niin siskoni huomasi muistuttaa, että blogilta pitää ottaa nimi pois. Yksityisyyttä pitää koittaa varjella, koska muuten elämästäni tulee varmasti julkista ja sitä myötä työstäni vaikeampaa.

Tämän hetkisessä harjoittelupaikassa olen taas saanut harjoittaa kiertelemisen ja kaartelemisen taitoani. Kaikin keinoin olen koittanut väistellä kysymyksiä kotikunnastani ja muista vastaavista. Sitten jos kysyjä on henkilö, jonka tietää olevan peräänantamaton, pitää katsoa tarkaan, ketä lähettyvillä on, ettei vääriin käsiin mene tiedot minusta. En esim. halua sinnikkään ihailijani saavan tietää missä asun, koska hän saattaa ilmaantua oven taakse joku kaunis päivä. Nykyinen harjoittelupaikani on siis Erityishuoltopiirin paikka ja sopivuuden rajat ovat asiakkailla jossain määrin hämärät.

Millä muulla alalla tarvii varoa sanomisiaan ja tekemisiään yhtä paljon, jos aikoo säilyttää edes jonkunlaisen yksityisyyden ja jopa perusturvallisuuden? Eipä ole tätäkään tullut ennen sen enempää mietittyä.

Tunnisteet:

3 Comments:

  • At 19/5/07 08:29, Anonymous Anonyymi said…

    Ei tämä työn ja yksityiselämän erottaminen ihan noin helppoa ole.

    Kaikkein tärkeintä olisi ehkä se että Katin pitäisi ottaa kaikki sinuun ja Veetiin liittyvät linkit pois. Muuten ihmiset löytävät saman sukunimen takia sinut helposti.

    Myöskään Veeti ei saa olla enää Veeti ainakaan omassa blogissaan, koska tuolla hakusanalla tulee blogi esille googlen top-5:ssä.

    Teidän profiilista pitää ehdottomasti poistaa sukunimi koska pelkästään silläkin blogit löytyvät helposti. Myös oman kuvan poistoa tai koko profiilin piilottamista kannattaisi harkita.

    Sinun kotikunnan saa nopeasti selville Katin ystäväkirjasta. Siellä on myös aika paljon kaikkea muuta potentiaalista ihailijaa kiinnostavaa tavaraa.

    Kaikki Katin kommentit pitäisi tarkistaa, ja samalla poistaa sinun sekä Veetin kommentit koska niistä on suoraan linkki teidän blogeihin. Tässä pelkkä profiilin muokkaus ei auta vaan ne täytyy tosiaan tehdä yksitellen tai piilottaa koko profiili.

    Lopuksi ainakin Eevan, Suvin ja minun voisi olla hyvä tehdä meidän tuossa sivupalkissa oleville linkeille jotain. Tämä johtuu taas Katin blogista, joka löytyy sukunimen takia helposti ja josta pääsee kahdella klikkauksella meidän blogien kautta sinun blogeille.

    Tietenkin voi toivoa ettei ketään jaksa etsiä niin paljoa että painaisi katin linkkilistaa ja sen jälkeen vielä näkisi meidän listoilla sinun nimesi, mutta kaksi klikkausta on vain kaksi klikkausta ja käsittääkseni teidän asiakkaat voivat olla melko yritteliäitä kun sille päälle sattuvat.

     
  • At 19/5/07 21:39, Blogger Hullunrohkea opiskelija said…

    No jopas, noin pitkälle en osaa itse edes ajatella. Minä nyt mietin, minkä verran teen ja minkä verran otan riskiä. Sukunimi on nyt profiilista poistettu, joten se isoin riskitekijä on poistettu.

    Se nyt kumminkin voisi olla, että jos jollain on linkitettynä minut tai Veeti etunimi-sukunimi-linkkinä, toivoisin, että muuttaisivat sen pelkäksi etunimeksi. Kiitos!

     
  • At 22/5/07 00:13, Blogger Suvi said…

    Jopas menit ammatin valitsemaan :) Pitää tutkailla tarkkaan mitä mainitaan missäkin ja jatkossa olla mainitsematta mitään missään.

    *hali*

     

Lähetä kommentti

<< Home