Yhden äitin turinoita

Lapsiperheen arkea aatteenpunaisten lasien läpi.

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Kouluako pitää jo ajatella?

Maanantaina tuli taas postissa kuntatiedoite, jossa ilmoitettiin että tämän vuoden päivähoitopaikat pitää hakea vuoden loppuun mennessä. Ihan meinasi vedet nousta silmiin, mutta otin kuitenkin heti itseäni kraisuista kiinni ja laitoin opettajatutorilleni viestiä, että koskas sitä pitäisi kouluun palata. Ajatuksenani on ollut palat kouluun silloin, kun vuotta minua myöhemmin aloittaneet menevät harjoitteluun. Se harjoittelu alkaa nyt sitten lokakuun lopussa, jolloin Veeti olisi 11kk.

Mutta Kari huomasi sanoa, että voin anoa harjoitteluani johonkin toiseenkin ajankohtaan. Niinpä minulla rupesi nyt pyörimään hienot vaihtoehdot päässä. Laitoin tietenkin varmistusviestiä takaisin, että olin ymmärtänyt oikein.

a) Voisin aloittaa tuon harjoittelun pari viikkoa myöhemmin, ja se loppuisi silloin vuoden vaihteessa ja jatkaisin suoraan teoriaopintoja siihen, ilman joululomaa. Veeti saisi olla melkein vuosikkaaksi kotona. Valmistuisin suunnitelmieni mukaan jouluna 2007.

b) Suorittaisin rästissä olevan harjoittelun vasta seuraavana kesänä 2007. Menisin kouluun vasta tammikuussa kun Veeti olisi 1v 1kk. Valmistuisin samaan aikaan kun vaihtoehdossa a. Ei tarvisi miettiä, onko kesän töissä vai hoitovapaalla. Nostaisi opintotukea harjoittelun ajalta ja olisi lopun kesää kotona.

c) Suorittaisin oman vuosikurssini harjoittelun nyt syksyllä ja siihen perään tuon rästiharjoittelun. Veeti olisi 10kk kun menisi hoitoon, minulla olisi kahden harjoittelun jälkeen suoraan teoriat edessä ilman joululomaa ja valmistuisin puoli vuotta aikaisemmin, kesäkuussa 2007.

Nyt vaan odottelen Karin vastausta ja sitten rupean pähkimään mikä on paras vaihtoehto. Toisaalta houkuttelee valmistua aikaisemmin, toisaalta haluaisi olla kotona mahdollisimman pitkään. Joka tapauksessa päätös pitää tehdä tämän kuun aikana, jotta tiedän, milloin Veeti tarvii hoitopaikan ja saan sitten hakemuksen eteenpäin.


Veeti pitää jo näin hienosti lelua kädessään!