Yhden äitin turinoita

Lapsiperheen arkea aatteenpunaisten lasien läpi.

perjantaina, toukokuuta 19, 2006

Tuulettumista

Kävin tänään teatterissa rakkaan ystäväni kanssa. Olipa mukavaa päästä ihan itekseen ihmisten ilmoille. Siitä onkin aikaa. Taisi olla ensimmäinen kerta kun isi jäi Veetin kanssa tuollasieksi ajaksi ehtoolla kaksin, hoiti iltatoimet ja laittoi nukkumaan. Oli aika hassua tulla kotiin kun poika veti jo sikeitä.

Olimme katsomassa Porissa Agatha Christien Murha maalaispappilassa, ja ikäväkseni täytyy sanoa, ettei mikään huippusuoritus. Valitettavasti näyttelijäsuoritukset olivat hiukan latteita ja muutenkin esitys hieman yllätyksetön. Mutta lavasteet olivat hienot, esirippu suorastaan upea. Asusteet olivat myös osuvat ja toimivat. Eikö tämä ollut juuri se jonkun opinnäytetyönä tekemä lavastus. Jos minulta kysytään, niin arvosana siitä 5. Näytelmän paras osa.

Joka tapauksessa oli hienoa lähteä, olla ja tulla kotiin. Hieman ristiriitaisin tuntein läksin, sillä tänään ei ollut Veetin päivä. Toisaalta oli helpottavaa pitkän kärinän jälkeen lähteä hetkeksi huilille ja lataamaan akut. Ja todellakin tulin paljon pirteämpänä ja rentoutuneempana kotiin. Mutta toisaalta, kun toisella on itkuinen päivä eikä mitään syytä keksitä, vaikka supot ja kaikki antaa, niin tuntuu julmalta että siihen päälle vielä äitikin lähtee pois häntä hoivaamasta. Hyvin kuitenkin pärjäsivät miehissä, niin kun tiesinkin. Kun vain uskoisi, että kyllä tuo isikin osaa, eikä äiti vaan...

Se mikä on muuttunut: en ole koskaan käyttänyt hirvittävästi aikaa itseni laittamiseen, mutta olen pukeutunut hyvissä ajoin ja miettinyt etukäteen mitä puen ja mitä teen muuten ulkonäölleni. Ja lopulta istunut pitkään valmiina ja odottanut että kello tulee aika. Nyt menin suihkuun kun Marko tuli töistä, laitoin ruuan, ja sitten pika pikaa puin itseni. Ja lähdin samaan hyömyä menemään. Minusta on tullut ajankäytön mestari, kiitos kuuluu vissiin Veetille :)

Kiitos Eeva seurasta! Kiva kun läksit :)

Kuva: http://www.pori.fi/tea/tiedotus/naytto/9588isompi72dpi.jpg


Sakke: Oliko tässä yhtään sitä mitä tarkoitit? En kyllä ihan sinua ajatellen kirjoittanut, mutta tuli vain jälkeen mieleen. Koitan kuitenkin ottaa vinkistä vaarin. Kiitos palautteesta :)

2 Comments:

  • At 21/5/07 22:19, Anonymous Anonyymi said…

    Vaikka vielä tarkempaa on lääkkeiden käyttö raskauden aikana. Silloin lapsi saa ihan kaiken ja ihan suoraan, kun äidinmaidossa lääkeainepitoisuus on lähes poikkeuksetta jopa veren pitoisuuksia alempi, jolloin lapsi sitä syötyään saa vielä vähemmän. Esimerkiksi jos äiti juo viiniä lasillisen, alkoholiprosentti 12%, on veren ja äidinmaidon alkoholipitoisuus noin 0,04% (eli 0,4 promilea), jota juotuaan lapsen veren alkoholipitoisuus nousee noin 0,00004 prosenttiin. Siksi raskaudenaikainen alkoholin ja lääkeiden (sekä huumeiden ja tupakan) käyttö on imetysaikaa vahingollisempaa.

    Että eipä auta pohtia imetysaikaa ja allergioita, vaan joutuu punnitsemaan, haluaako lapselleen lääkityksen raskaus- vai imetysaikana. Kun vähän väkisin jompikumpi tulee.


    Kati

     
  • At 21/5/07 22:20, Blogger Hullunrohkea opiskelija said…

    Ja minulla onnekkaalla ei ollut mitään allergioita sen yhdeksän kuukauden aikana kun Veetiä odotin. Nyt kaikki onkin sitten palannut. Se ollee kuitenkin aika yleistä, että allergiat poistuu raskauden ajaksi (ellei sitten pahene...)

     

Lähetä kommentti

<< Home